A Heves Megyei Vízmű Zrt. 1962-től látja el egyre bővülő területen a fogyasztók ivóvíz ellátását és az általuk kibocsátott szennyvíz elvezetését és ártalmatlanítását.

Ország: Magyarország Ipar: Közüzemi szolgáltatás

A Heves Megyei Vízműről

A vállalat – vízművek, csatornaművek számának növekedésével – intenzíven fejlődött. Felújítási munkák előkészítésére, új vízművek tervezésére tervező csoport alakult. A vízszolgáltatás jó minőségének biztosítására kémiai, bakteriológiai laboratórium létesült. Építési munkák, hibaelhárítási tevékenység gyorsítása érdekében korszerű gépek, gépi berendezések, szerszámok beruházása valósult meg. A biztonságos és gazdaságos üzemeltetés céljából megkezdődött a vízművek automatizálása, diszpécserállomások kialakítása. Országos viszonylatban elsőként lett automatizálva az egeri északi vízműtelep.

Kihívás

A vízmérő leolvasás korábban papírra történ, majd ezen a területen is megkezdődött digitalizáció. A leolvasók korszerű Androidos készülékeket kaptak. Ezen eszközök távoli menedzsmentjét és védelmét kellett megoldani. A cél az volt, hogy leegyszerűsítsék a leolvasók támogatását, távolról lehessen változtatni az eszközök beállításait és egyúttal az eszközökön lévő személyes adatok is védve legyenek.

Megoldás

A Heves Megyei Vízmű IT csapata elkezdte megvizsgálni a piacon elérhető Mobil Eszköz Menedzsment rendszereket és összehasonlította azokat ár / érték szerint. Olyan rendszert kerestek mely mind az Android, mind iOS eszközöket támogatja, gondolva a jövőbeni esetleges váltásra is. Így találták a qMDM rendszert, melyet ki is próbáltak 30 napra. Ez idő alatt kiderült, hogy mindent figyelembe véve az qMDM a legmegfelelőbb a cég számára.

“Az qMDM nem igényelt magas technikai tudást felhasználói oldalon és az ára is a piacon elérhető rendszerek közül a legalacsonyabb. Nincs telepítési költség, ráadásul a licencek száma dinamikusan változtatható.

Ezenfelül a cég képessé vált kikényszeríteni olyan biztonsági beállításokat is, mint a jelkód használata minden céges eszközön, a céges e-mail fiók beállítása távolról vagy a készülék teljes törlése távolról, mielőtt az adatok rossz kézbe kerülnének. Az eszközök nyomonkövethetőek, így a dolgozók munkavégzése monitorozhatóvá válik.

A bevezetés után az eszközök internetes forgalma 30%-al esett vissza azáltal, hogy az alkalmazás bolt letiltásra került és a dolgozók nem tudtak alkalmazásokat telepíteni az eszközökre. Ezzel csökkentettük annak a kockázatát is, hogy egy ismeretlen alkalmazás céges adatokhoz férjen hozzá vagy továbbítsa azokat harmadik féle szerverére.

Az új funkciók azonnal használatba vehetők és a szolgáltatás támogatása is gyors. Az qMDM-et működtető céggel nagyon jó az együttműködésünk. Gyorsak és gyakorlottak az üzleti életben előforduló problémák megoldásában.“

Heves Megyei Vízmű Zrt. – IT vezető